SNF Keurmerk - Norm voor huisvesting van arbeidsmigranten


Sinds 2013 worden er door de Stichting Normering Flexwonen keurmerken uitgegeven aan bedrijven die voldoen aan het Keurmerk SNF. Het keurmerk toets of de huisvesting die bedrijven leveren aan arbeidsmigranten voldoet aan eisen op het gebied van o.a. ruimte & privacy, veiligheid, hygiëne en voorzieningen binnen de huisvesting. Als uw onderneming huisvesting aanbiedt aan arbeidsmigranten dan kunt u de inspecties op basis van het keurmerk laten uitvoeren door SKW Certificatie. 

Stichting Norming Flexwonen

De norm voor huisvesting van arbeidsmigranten wordt opgesteld door de Stichting Norming Flexwonen, www.normeringflexwonen.nl. De stichting heeft als doel “de zekerheid geven dat de huisvesting van arbeidsmigranten op orde is”. Stichting Norming Flexwonen, ookwel SNF, kent 2 normen:

  • Bij de “reguliere” norm wordt gecontroleerd of de huisvestiging aangeboden door uw organisatie op orde is. Bij deze norm organiseert u zelf de huisvesting van uw buitenlandse werknemers. Met het SNF-Keurmerk toont u aan dat u voldoet aan de norm voor huisvesting van arbeidsmigranten. De norm kent de verschillende onderdelen: ruimte en privacy, sanitair, veiligheid en hygiëne, voorzieningen, informatievoorziening, brandveiligheid en goed werkgeverschap. Ieder onderdeel bevat eisen waaraan de huisvesting moet voldoen. De norm kunt u hier downloaden van de website van SNF. 

  • Indien uw organisatie geen eigen huisvestiging beheert, maar u huurt alle huisvesting ten behoeve van arbeidsmigranten in bij SNF-goedgekeurde ondernemingen, dan kunt u zich aanmelden voor het SNF-inhuur-register. Uw bedrijf moet dan jaarlijks aantonen dat u voor alle arbeidsmigranten huisvesting realiseert bij SNF-goedgekeurde partijen. Voor deze keuring werkt SKW samen met haar partner Bureau Cicero, www.bureaucicero.nl. Bureau Cicero is dé expert in de controle op verplichtingen uit arbeid.

Komt uw organisatie in aanmerking voor het keurmerk en u wilt meer informatie over het Keurmerk, neem dan contact op met Peterjan Rijs of benader ons telefonisch op 088-2440123.

Wij hanteren geen standaardtarieven maar maken op basis van uw bedrijfsgegevens graag een offerte op maat.

SKW CERTIFICATIE

T 088-2440123
skw@skw-certificatie.nl

Bezoekadres
Poppenbouwing 56
4191 NZ Geldermalsen

Postadres
Postbus 202
4190 CE Geldermalsen

Volg ons op Twitter
Volg ons op LinkedIn


SKG-IKOB CERTIFICATIE

Relaties